Naya Din

Hoe je je huis energetisch reinigt en waarom dit zo belangrijk is.

Je huis, de plek waar je na een drukke dag je schoenen uitschopt, je joggingbroek aandoet en je heerlijk op de bank ploft! De plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Deze plek richt je daarom met liefde en aandacht in, zodat je huis een gezellig thuis wordt. De regelmatige schoonmaak hoort hier ook bij, zodat je niet verzuipt onder al het stof, kruimels en rondslingerende spullen. Heerlijk toch, dat gevoel van een opgeruimd en fris huis?

Maar wist je dat het energetisch reinigen van je huis net zo belangrijk is als de ‘gewone’ schoonmaak’? Net als stof en spullen, hoopt ook energie zich op. Denk bijvoorbeeld aan alle emoties die jij en eventuele huisgenoten ervaren. Of visite die een stukje van hun energie meeneemt en achterlaat.

Het energetisch reinigen van je huis is net zo belangrijk als de ‘gewone’ schoonmaak’

Al deze energie kun je (meestal) niet zien, maar wel ‘voelen’. Dit gevoel kan zich onder andere uiten in vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid, irritatie of een onbestemd gevoel. Het is dus ontzettend belangrijk om de energie in je huis regelmatig  ‘schoon’ te houden door al het overbodige ‘energetische stof’ weg te poetsen. Net zoals fysiek stof! 

Er zijn verschillende manieren om je huis energetisch te reinigen. Mijn persoonlijke favoriet is uitroken met gedroogde kruiden. Het meest bekende kruid hiervoor is witte salie. Maar ook kruiden zoals gedroogde rozemarijn, gewone salie en lavendel zijn hier uitermate geschikt voor. Deze reinigers zijn wat zachter dan witte salie en veel duurzamer. Persoonlijk gaat mijn voorkeur hiernaar uit en gebruik ik witte salie echt sporadisch. Wat het fijnste werkt, is de kruiden in een vuurvast schaaltje leggen en deze aansteken. 

Grond jezelf ondertussen goed en visualiseer dat je je voeten stevig in de aarde plant. Zodra er voldoende rook van de kruiden komt, loop je met al je aandacht door de ruimtes in je huis heen. Het beste is om boven te beginnen en dan naar beneden te werken. Zorg dat je de ramen in huis openzet. En spreek in gedachten of hardop uit dat ongewenste energie via het raam mag verdwijnen. Neem tijdens je ronde ook de hoeken mee. 

Nadat je je huis hebt gereinigd, is het net zo belangrijk om je huis weer te vullen met goede energie. Als je huis goed gelucht is, sluit je de ramen of zet je ze op een kiertje en maak je weer een rondje door je huis met bijvoorbeeld een rozenkwarts in je hand.  Spreek uit dat je de ruimtes weer vult met liefde en zachtheid. Loop ook even langs ramen, deuren en spiegels en ‘sluit ‘deze energetisch met goede energie, zodat je een sterke barrière vormt tegen ongewenste energie. 

Je kunt deze energetische reiniging op vaste momenten doen of zodra je voelt dat het weer ‘nodig’ is. Deze reiniging is geschikt voor de ‘gewone’ opgehoopte energie. Mocht je merken dat dit niet voldoende is, dan is er een sterkere techniek nodig om je huis weer energetisch in topvorm te brengen. Hoe je dit doet, lees je in het volgende blog.

Meer magische inspiratie

Vraag 100 mensen wat zij verstaan onder spiritueel ontwikkelen en je krijgt 100 verschillende antwoorden. Oké, dit overdrijf ik een beetje! Maar

Veel mensen voeren rituelen uit. Denk bijvoorbeeld aan rituelen rondom dopen, trouwen, begrafenissen of het simpelweg doorknippen van een lintje om iets

Wist je dat de kosmos tegen je ‘praat’ en je regelmatig berichten stuurt? Bijvoorbeeld om je te laten weten dat je op

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang

  • Het gratis e-book “5 Manieren om je Innerlijke Heks te ontwaken“
  • Spiriwiri-superpowers!

* verplichte velden

Lees hier over hoe er met je privacy omgegaan wordt.

Eén reactie