Naya Din

De wijsheid achter yoga en waarom je dit moet weten!

Yoga, wie kent het inmiddels niet? In elke stad en bijna elk dorp kun je tegenwoordig yoga lessen volgen. En dat juich ik als yoga fan alleen maar toe! Het is ontzettend goed voor je spieren en gewrichten en helpt je tegen stress.  Ook kan het helpen tegen slapeloosheid en een hoge bloeddruk.

Deze voordelen van yoga zijn ontzettend belangrijk, maar yoga gaat zoveel verder dan ontspanning en zorg voor je spieren en gewrichten.

In de afgelopen 20 jaar heb ik verschillende yogavormen bij verschillende docenten gevolgd. Wat ik in die tijd heb geleerd, is dat er zoveel levenswijsheid in yoga te vinden is. En wat ik merkte, is dat er over deze wijsheden niet veel geschreven wordt. Dat vind ik ontzettend jammer, dus vandaar deze blog!

De invloed van de verschillende yoga houdingen op je meridianen

Laat ik eerst beginnen met de invloed van de verschillende yoga houdingen op je meridianen. Zoals je weet zijn meridianen energiebanen in je lichaam. Elke meridiaan is daarnaast verbonden met één of meerdere organen. Als je meridianen in balans zijn, dan stroomt de energie vrij en zijn je lijf en geest in balans. Maar vaak treden er verstoringen (oftewel blokkades) in de meridianen op door bijvoorbeeld stress of emoties.

Yoga, vooral yin yoga, kan je helpen om de energie van deze meridianen weer in goede banen te leiden. Het kan je helpen om (als je je over durft te geven aan de houding) de blokkades te voelen en deze los te laten. Vooral in het voelen hiervan zit wijsheid. Want hoe vaak ren je jezelf wel niet voorbij? En heb je niet eens door dat deze blokkade er zit? Zodra je hier bewust mee aan de slag gaat, zul je merken dat je je snel beter gaat voelen en sommige fysieke klachten zullen verdwijnen. 

Naast het werken met meridianen, leert yoga je ook hoe je kunt ontspannen in moeilijke omstandigheden. In de verschillende houdingen leer je de spieren die je niet nodig hebt, te ontspannen. In het begin denk je misschien dat dit echt niet mogelijk is en dat je zult omvallen. Maar als je durft, zul je zien dat je blijft staan. Fysiek is dat al een mooie les.

Maar nog belangrijker is de levensles die erachter zit. Als het leven zwaar wordt en je te maken hebt met uitdagingen, kun je dan bij jezelf blijven? Kun je ergens je rustpunt vinden? En durf je erop te vertrouwen dat je blijft staan?

Zodra je meer van deze wijsheden achter yoga gaat zien en voelen, zal geen één yoga les meer hetzelfde zijn. En zal het je zoveel meer brengen dan alleen een uurtje ontspanning en wat rekken en strekken. Veel yoga plezier!!!

Meer magische inspiratie

Vraag 100 mensen wat zij verstaan onder spiritueel ontwikkelen en je krijgt 100 verschillende antwoorden. Oké, dit overdrijf ik een beetje! Maar

Veel mensen voeren rituelen uit. Denk bijvoorbeeld aan rituelen rondom dopen, trouwen, begrafenissen of het simpelweg doorknippen van een lintje om iets

Wist je dat de kosmos tegen je ‘praat’ en je regelmatig berichten stuurt? Bijvoorbeeld om je te laten weten dat je op

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang

  • Het gratis e-book “5 Manieren om je Innerlijke Heks te ontwaken“
  • Spiriwiri-superpowers!

* verplichte velden

Lees hier over hoe er met je privacy omgegaan wordt.