Naya Din

Ontdek de kracht van magische rituelen.

Wat zijn magische rituelen
Veel mensen voeren rituelen uit. Denk bijvoorbeeld aan rituelen rondom dopen, trouwen, begrafenissen of het simpelweg doorknippen van een lintje om iets officieels te openen. Grote kans dat ook jij één of meerdere keren in je leven een ritueel uitvoert. Maar wist je dat in veel ‘standaard’ rituelen  magie zit?

Neem bijvoorbeeld scheepsdopen. Het is gebruikelijk om een fles champagne tegen de boeg van een nieuw schip stuk te slaan bij het te water laten. Het doel hiervan is om het schip en de bemanning een behouden vaart te wensen. Het stukslaan van de champagne is een rituele handeling. Het wensen van een behouden vaart is het zogenoemde ‘magic dust’ wat je erover uitstrooit. Magie dus. Of neem als voorbeeld de rituelen rondom trouwen, zoals het strooien van rozenblaadjes. Hiermee wenst men geluk en liefde aan het bruidspaar toe. Ook weer een stukje magie wat toegepast wordt.

We vinden deze rituelen heel normaal. En voeren deze meestal uit omdat het zo leuk en mooi is. Echter wordt het magische component vaak vergeten. Maar hoe mooi zou het zijn als de magie van rituelen weer in ere hersteld wordt? En als magische rituelen een vast onderdeel in het leven worden? Niet alleen tijdens speciale gelegenheden, maar op elk gewenst moment?

Wist je dat het uitvoeren van magische rituelen ook heel mindful is?

Het uitvoeren van magische rituelen heeft namelijk zo z’n voordelen:

  • Het helpt je bij het manifesteren. Manifesteren, wie kent het niet? In mijn blog ’De kracht van manifesteren’ kun je lezen hoe je dit op een makkelijke manier kunt doen. Met behulp van bijvoorbeeld een moodboard. Wil je je manifestatie extra kracht meegeven, dan kun je mooi een magisch ritueel inzetten! Het meest simpele voorbeeld is het aansteken van een kaars waarbij je je wens uitspreekt. Maar je kunt ook een magisch kruidenbuideltje maken en deze net zo lang bij je moodboard laten liggen totdat je manifestatie uitkomt. Of schrijf je wens op en verbrand het papier tijdens nieuwe maan. Met een magisch ritueel stuur je extra super powers naar je manifestatie!
  • Het is een manier van mindfulness beoefenen. In alle hectiek van de dag kun je soms het gevoel hebben alsof het leven aan je voorbij vliegt. De dagen vloeien in elkaar over en vaak weet je niet eens wat je nou eerder die dag hebt gedaan. Veel mensen ervaren hierdoor stress, onrust en een onvoldaan gevoel. Een van de meest bekende methoden om hiermee om te gaan is mindfulness. Maar wist je dat het uitvoeren van magische rituelen ook heel mindful is? Het vereist focus om een magisch ritueel voor te bereiden en uit te voeren. Daarnaast zijn er veel magische rituelen te vinden waarbij je gebruikt maakt van heerlijk geurende kruiden of etherische oliën. Mega mindful en een goede manier om stress te verminderen.
  • Het versterkt je intuïtie. Werken met magische rituelen gaat vooral op gevoel. Wat een fantastische manier is om in verbinding te komen met je intuïtie. Misschien dat het in het begin nog onwennig voelt. En misschien dat je hoofd probeert om alles te analyseren. Maar als je gefocust en mindful met je magische ritueel bezig bent, kan je hoofd even een stapje terug doen. Zo komt de weg vrij voor je intuïtie. Let maar op, hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat. En hoe sneller jij de stem van je intuïtie zult horen.

Hopelijk heb je nu inspiratie gekregen om aan de slag te gaan met magische rituelen!

Wil je leren hoe je dit kunt doen?  Check dan mijn online cursus Unleash your Inner Witch. Deze online cursus staat vol mooie, magische rituelen die je heel makkelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen. 

Meer magische inspiratie

Vraag 100 mensen wat zij verstaan onder spiritueel ontwikkelen en je krijgt 100 verschillende antwoorden. Oké, dit overdrijf ik een beetje! Maar

Veel mensen voeren rituelen uit. Denk bijvoorbeeld aan rituelen rondom dopen, trouwen, begrafenissen of het simpelweg doorknippen van een lintje om iets

Wist je dat de kosmos tegen je ‘praat’ en je regelmatig berichten stuurt? Bijvoorbeeld om je te laten weten dat je op

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang

  • Het gratis e-book “5 Manieren om je Innerlijke Heks te ontwaken“
  • Spiriwiri-superpowers!

* verplichte velden

Lees hier over hoe er met je privacy omgegaan wordt.