Naya Din

De kracht van manifesteren en hoe je dit op een simpele manier kunt doen.

Manifesteren, wie kent deze term inmiddels niet? Aan het begin van dit millennium werd manifesteren al snel populair dankzij het boek The Secret van Rhonda Byrne. Volgens dit boek zou alles wat je maar wilt in het leven mogelijk zijn. Een maakbaar leven dat compleet in eigen handen ligt. 

De theorie erachter is natuurlijk hartstikke mooi, maar zelf had ik hier mijn twijfels bij. Want wat als je manifestatie niet lukt? Dat je helaas niet in Beyoncé’s voetsporen kunt treden, hoe hard je dit ook manifesteerde? Of wat als het noodlot toeslaat? Volgens het boek ligt ook dat geheel aan je eigen overtuigingskracht. Maar dat idee wrong heel erg bij me. Zeg dat maar tegen iemand die ernstig ziek is of een ander soort ongeluk krijgt. 

Zoals ik het zie, kun je met manifesteren absoluut veel positieve veranderingen in je leven brengen. Maar soms loopt het leven haar eigen weg. En niet alles is altijd voor je bedoeld. En soms is dat maar goed ook!

Is manifesteren dus onzin? Nee, zeker niet!

Is manifesteren dus onzin? Nee, zeker niet! Je kunt met manifesteren zeker wensen vervullen. Dus manifesteren is iets wat ook ik regelmatig doe. Zoals ik het zie, is manifesteren simpelweg de kracht van positieve gedachten, ergens helemaal voor gaan staan en zeker zijn over jezelf en je doel. Door deze bundel van positieve kracht, creëer je energie die je vooruit helpt en straal je een fijne energie uit waar mensen goed op reageren. Deuren zullen zich zeker eerder openen als je daar met al je gebundelde positiviteit staat te stralen.

In mijn ervaring mag je ook je onzekere momenten hebben tijdens het manifesteren. Want hè, we zijn nou eenmaal allemaal mens en onzekerheid hoort erbij. Als je je er maar niet door laat ontmoedigen. Erken je onzekerheid en neem deze gewoon liefdevol mee aan de hand tijdens het manifesteren. 

Zodra je manifesteren gaat zien als de kracht van positiviteit en erkent dat sommige dingen misschien niet bedoeld zijn voor jou, dan kun je de druk eraf halen. Hou je doel ook klein. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk in een groot landhuis wonen. Maar begin eerst maar eens een betere inkomstenbron te manifesteren, waarmee je een groter huis kunt kopen dan je nu hebt. En lukt dat niet? Manifesteer dan hulp waarmee je van je eigen huis een paleisje kunt maken. 

Voor het manifesteren heb je niet veel nodig. Je kunt je gewenste doel opschrijven of uitbeelden. Maak een tekening of moodboard van wat je wilt en hang het ergens prominent in huis op. Kijk er elke dag even naar en spreek uit naar de kosmos dat dit je wens is en je erin gelooft dat dit mogelijk is voor je. Ga hier helemaal voor staan. Voel hoe het voelt om daar nu al te zijn. Hou daarna je ogen en oren open voor kansen en tekens van de kosmos en laat de magie van manifesteren haar werk doen! Hoe je tekens van de kosmos leert herkennen, lees je in dit blog.

Meer magische inspiratie

Vraag 100 mensen wat zij verstaan onder spiritueel ontwikkelen en je krijgt 100 verschillende antwoorden. Oké, dit overdrijf ik een beetje! Maar

Veel mensen voeren rituelen uit. Denk bijvoorbeeld aan rituelen rondom dopen, trouwen, begrafenissen of het simpelweg doorknippen van een lintje om iets

Wist je dat de kosmos tegen je ‘praat’ en je regelmatig berichten stuurt? Bijvoorbeeld om je te laten weten dat je op

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang

  • Het gratis e-book “5 Manieren om je Innerlijke Heks te ontwaken“
  • Spiriwiri-superpowers!

* verplichte velden

Lees hier over hoe er met je privacy omgegaan wordt.